Page 1 of 2

I need some help

PostPosted: Wed Aug 29, 2007 1:54 pm
by Admin
I am planning on upgrading simplefit to some newer software and need a couple of people to help me test.

The test system is here http://www.simplefit.org:8080/ it is a copy of simplefit from Aug 25th

A) All I ask is that you log in look around at you accounts and posts maybe make a couple of test posts and a log entry that’s it.

Just post here when you have completed step a and after a few of you have I will upgrade the system and ask for confirmation.

PostPosted: Wed Aug 29, 2007 3:22 pm
by volleyball_man
The url for this message is the same - what's the new address supposed to be?

PostPosted: Wed Aug 29, 2007 3:27 pm
by volleyball_man
Ok - I can see the old postings when I follow your link. When I log in - it takes me to the current (not 8080) phpbb.....

PostPosted: Wed Aug 29, 2007 3:44 pm
by aussiechick
Yeah it takes me so the 8080 site but my posts are showing up back here? I'm not real techno savvy but that doesn't seem right?

PostPosted: Wed Aug 29, 2007 4:20 pm
by Admin
O looks like the login does a redirect looses the port number. If you login fist first then put in the port number it will work. Bec I see a couple posts in the old db from you for today so looks good

So log in with username and pass at http://www.simplefit.org/phpbb/

then make your url
http://www.simplefit.org:8080/phpbb/

That should work

PostPosted: Wed Aug 29, 2007 5:41 pm
by volleyball_man
Still can't get there....

PostPosted: Wed Aug 29, 2007 6:56 pm
by Admin
hmm I am using fire fox maybe it caches credentials differently... O well not a big deal I can qa it pretty well myself it is mostly a dry run to see if anything horrible happens before I do it on the live system.

PostPosted: Wed Aug 29, 2007 8:30 pm
by aussiechick
Yeah Kevin it seemed to work okay for me, I was already logged in here and then clicked on your link - didn't have to log in again.

Everything looked okay.

PostPosted: Wed Aug 29, 2007 9:19 pm
by taifun
Did the test (with firefox caching credentials), seems fine.

The version number at the bottom is the same for both versions?

PostPosted: Thu Aug 30, 2007 2:28 am
by volleyball_man
All of my tests were with firefox as well...

PostPosted: Thu Aug 30, 2007 8:40 am
by Admin
"The version number at the bottom is the same for both versions?"

Yeah it is a clone that I will put through the upgrade process to see what breaks. This is a huge upgrade Kernel (core os), database software, apache, php, all system software and libraries the whole enchilada, so I know what will beak and how to fix it when I do the live system. Luckily it is all Linux/ open source so I can see what is going on and there is good documentation.

PostPosted: Thu Aug 30, 2007 9:05 am
by taifun
Ah,

Let me know if you need any help, I know a bit or four about debian and apache :-)

PostPosted: Thu Aug 30, 2007 10:17 am
by Admin
Ok, I am going to lock the clone db and do a dry run.

PostPosted: Thu Aug 30, 2007 12:03 pm
by Admin
Looks like things look pretty good all the mysql data appears to have migrated successfully if you get a chance log in and see if you see any problems with your data especially in the forum or in the workout log. I will restore from today in a bit as well.

http://www.simplefit.org:8080/

Thanks

PostPosted: Thu Aug 30, 2007 8:11 pm
by ucffool
Ran out of time today to check it out because of some tasks I needed to do for the 2007.09 release on softwarefor.org, but I'll dig in hopefully tomorrow night. New upgrade may be nice for PHP5/MySQL5 coding. :)